Instrucțiuni de securitate pentru cumpărători și vânzători
Fără bani în avans
În general, o solicitare de plată în avans întotdeauna se dovedește a fi o încercare de fraudă. Nu transferați niciodată bani în avans! Acest lucru se aplică atât transferurilor în numerar (de exemplu, prin Western Union, MoneyGram, Escrow), cât și transferurilor bancare. În ambele cazuri, este posibil ca banii să fie încasați cu un act de identitate fals și nu aveți niciun fel de recurs pentru a vă primi banii înapoi!
Vă supuneți unui risc mare cu acest tip de tranzacție, deoarece nu îl cunoașteți pe destinatar.
Prin urmare, transferurile de numerar sau transferurile bancare nu sunt, în general, forma corespunzătoare de plată la cumpărarea unui vehicul!
Chiar dacă intenționați să efectuați plata către o cunoștință sau o rudă, acest lucru nu înseamnă neapărat că nu implică tentativa de fraudă!
Un presupus vânzător cu intenția de a înșela trebuie doar să știe câteva detalii pentru a încasa banii folosind un act de identitate fals.
Nu plătiți nici o tranzacție în avans.
Aveți grijă când trimiteți documente pe Internet
Documentele trimise prin mijloace electronice (certificate de înmatriculare sau cărți de service etc. trimise prin e-mail) pot fi falsificate cu ușurință și nu oferă nicio garanție cu privire la identitatea persoanei care vinde vehiculul sau că documentele constituie o dovadă valabilă a unui vehicul.
Riscuri de securitate cu e-mailuri false (phishing)
Din nefericire, este posibilă în prezent falsificarea adresei expeditorului unui e-mail. Înșelătorii folosesc aceste așa-numite e-mailuri de phishing pentru a obține date confidențiale (numărul cardului de credit, parolele etc.) sau pentru a reprezenta fapte false unui potențial cumpărător ("utilizați serviciul nostru de plată de încredere" etc.) în legătură cu o reclamă sau o cerere. În calitate de agent de publicitate / vânzător, ne-ați furnizat fie numărul dvs. de card de credit, fie numărul contului dvs. Aceste date sunt folosite numai pentru plata anunțului dvs.! depozitauto.ro nu va mai solicita niciodată în nici un moment aceste date - nici prin e-mail, sau prin orice alt un mijloc. În calitate de cumpărător potențial, nu veți primi e-mailuri de la depozitauto.ro fără să inițiați inițial contactul. Dacă, totuși, primiți orice e-mail nesolicitat care pare a fi de la depozitauto.ro, este fără îndoială un e-mail fals.
Cum se tranzacționează achiziția/vânzarea?
depozitauto.ro nu este implicată în nici o etapă în achiziționarea unui vehicul și nu urmărește cine cumpără ce autovehicul de la cine. depozitauto.ro face recomandări privind metodele de plată - toate acordurile privind vânzarea se fac între cumpărător și vânzător. În acest sens, depozitauto.ro nu este în măsură să furnizeze nici o informație cu privire la capacitatea de plată a unui cumpărător; nu avem acces la astfel de informații. Dacă, totuși, primiți un e-mail care pare a fi de la depozitauto.ro și conține declarații privind capacitatea de plată unui cumpărător, acesta este, fără îndoială, un e-mail fals.
E-mailuri trimise de către depozitauto.ro
Lista de mai jos este o listă completă de mesaje automate trimise de către depozitauto.ro. Deocamdată nu se trimit și nu sunt în plan e-mailuri promoționale (newsletter).
- Mesaj cu link pentru validarea adresei e-mail (trimis la înregistrarea unui cont nou sau la schimbarea adresei e-mail a contului - expediate de la adresa infonotify.depozitauto.ro)
- Instrucțiuni pentru resetare a parolei, în caz în care ai solicitat-o (expediate de la adresa infonotify.depozitauto.ro).
- Mesajele de contact trimise de către părți interesate, prin intermediul formularului de contact de pe pagina anunțului (la vânzători cu anunțuri publicate - expediate de la adresa contactmsg.depozitauto.ro).
- Eventualele mesaje ocazionale importante legate de schimbarea termenilor și condițiilor sau notificări legate de securitate (expediate de la adresa infonotify.depozitauto.ro)